OVER KURK(IE)

HET VERHAAL VAN KURKIE

In juni 2015 ben ik (Marloes) samen met mijn moeder een gezellig weekendje naar Lissabon geweest. In Lissabon heb ik mijn eerste kurken tas gekocht. In het mooie Lissabon is mijn liefde voor producten van kurk ontstaan. Terug in Nederland ben ik geïnspireerd geraakt door de veelzijdigheid van het materiaal kurk. Tassen, sieraden, schoenen, je kunt zoveel maken van kurk! Het is licht, sterk en een natuurlijk materiaal. De interesse in kurk wil ik delen met anderen. Daarom is het idee ontstaan om mijn eigen webshop te ontwikkelen. Een jaar lang heb ik samen met mijn vriend in de avonduren en weekenden geklust aan deze website. Met in september 2016 een mooi resultaat!

Ik hoop jullie ook te kunnen verrassen met kurk. Heb je vragen of tips, stuur mij even een mailtje info@kurkie.nl. En een leuk weetje, de naam KURKIE is bedacht door mijn moeder. Helder, kort en krachtig, maar ook een tikkie Rotterdams!

PRODUCTEN VAN KURKIE

KURKIE verkoopt producten gemaakt van kurk, een 100% natuurlijk product. De producten van KURKIE zijn voornamelijk afkomstig uit Portugal. Het assortiment is gevarieerd, veelzijdig en met de grootste zorg samengesteld. Het assortiment van KURKIE is dynamisch, waardoor de voorraad regelmatig wisselt. Elk product is uniek en de kwaliteit is daarbij zeer belangrijk.

VOORDELEN VAN KURK

Het materiaal kurk heeft unieke eigenschappen:
– Natuurlijk materiaal
– Duurzaam
– Recyclebaar en biologisch afbreekbaar
– Zeer licht
– Waterafstotend
– Eenvoudig te reinigen (water en zeep)
– Flexibel materiaal
– Stevig (vergelijkbaar met medium kwaliteit leer)
– Anti-allergeen en anti-statisch

WAAR KOMT KURK VANDAAN?

Kurk is een 100% natuurlijk product en geheel recyclebaar. Het wordt gemaakt van de bast/schors van de kurkeik. Deze boom groeit voornamelijk in Portugal, maar komt ook voor in Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Noord-Afrika. De boom heeft een lange levensduur (gemiddeld zo’n 200 jaar). Deze lange levensduur is te danken aan goede landbouw en het feit dat deze bomen niet gekapt worden. Voor het maken van producten van kurk wordt de boomschors van de boom gebruikt. De kurkschors is de buitenste schil van de boom. Na het verwijden van de schors van de boom ontstaat/groeit weer nieuwe schors.